27. 10. 2014

Prešovské kaviarne #2: Nico Caffé

Po letnej prestávke poďme ďalej, alebo radšej poďme bližšie. Z extrému do extrému. Ak bol pre vás výlet do Dublin Cafe priďaleký, prejdime spoločne len pár krokov cez cestu od univerzitnej budovy a prehľadajme, čo ponúka kaviareň a bistro Nico Caffé.

26. 10. 2014

Brutálna zostava – brutálne turné

Z brutálnej zostavy nemôže vzniknúť nič iné ako brutálny koncert. Le Payaco a Para sa po ôsmych rokoch vybrali na spoločné turné a nevynechali ani Prešov, za čo som osobne veľmi rád. Toto turné je výnimočné aj vďaka oslave výročia kapiel. Pajáci sa už môžu tešiť z plnoletosti, zatiaľ čo Para, ako starší brat, slávi 19. výročie od založenia.

23. 10. 2014

Koncert Richarda Müllera a skupiny Fragile v Prešove

Jedenásty október. Deň ničím výnimočný a práve v roku 2014 veľmi významný pre mnoho žien, obzvlášť Prešovčaniek. Mužov som zaregistrovala asi piatich :-) Iskričky v očiach každej ženy hovorili za všetko. Je to on. Je to naozaj on. Velikán slovenskej hudobnej scény a priekopník elektronického popu na Slovensku. Veľký muž s veľkým hlasom.

21. 10. 2014

Dlhá noc + úchvatná noc = Biela noc

Piaty ročník je za nami... Možno ešte stále vstrebávame zážitky z často náročných umeleckých diel, ktoré sme mali možnosť vidieť práve vďaka tomuto festivalu. Jedným z jeho cieľov bolo práve to – šíriť originálne kúsky moderného umenia a tým podporiť jeho autorov.