30. 4. 2014

Denník Akademického Prešova #2: Utorok

Rektorské voľno či nie, divadlo nikdy nespí! A ja, presvedčená o tom, že zvládnem všetko, tiež nie. Napríklad dnes som si vzala do hlavy, že v pohode zvládnem ápéčko aj UNIPO FEST. Na moje prechody z vysokoškolského areálu do centra mesta, potom do Divadla Alexandra Duchnoviča, znova ku škole a odtiaľ behom na Floriánku by ocenila aj telocvikárka zo strednej, ktorej sa vždy zdalo, že sa dosť nesnažím.

Denník Akademického Prešova #1: Pondelok

Mám za sebou strašne dlhý a zaujímavý deň. Vrátim sa však ešte pred jeho začiatok. Umelecký súbor Akademia Ruchu z Poľska sa nám, divadelníkom, venovala celý víkend v rámci worshopov, kde sme sa niečo nové naučili a kvalitne si popreťahovali kosti.

26. 4. 2014

Škoda slov tour 2014 v Prešove

Najčítanejší slovenský bloger Samo Marec a autor Cynickej Obludy Rado Ondřejíček sa v rámci svojho Škoda slov turné 2014 zastavili aj v Prešove. V príjemnej atmosfére obľúbenej literárnej kaviarne sa nás zišlo viac ako sa zmestilo, aby sme si odniesli čo-to z múdrosti týchto rozhnevaných mladých mužov.

9. 4. 2014

Viac ako výstava

O výstave ABC stavebníctva – Záhrada sme vám už priniesli nielen reportáž, ale aj blog o zaujímavom pánovi, ktorého sme mali možnosť stretnúť. Keďže sme sa ale výstavy zúčastnili až dvakrát a máme množstvo materiálu, podelíme sa s vami.

6. 4. 2014

Výnimočnosť obyčajného človeka

Je streda, druhý apríl, pol desiatej večer. Domov som sa vrátil asi pred desiatimi minútami, prehodil som zopár slov s rodičmi, zopár slov so súrodencami a zasadol som k počítaču. Som brutálne unavený, a napriek skutočnosti, že som si dnes v noci asi okolo druhej predsavzal, že keď sa vrátim domov zo školy, dám si sprchu a budem spať, až ma ráno zobudí budík, skončilo to napokon iba pri plánoch. Hoci chce telo spať a oči zaťahujú viečka ako rolety, môj duch, či skôr duša, spať nemôže. Nemôže, lebo sa chce podeliť o výnimočný zážitok dnešného dňa.

1. 4. 2014

Jarné upratovanie

Na Prešovskej univerzite v Prešove sa konala jarná brigáda, ktorej sa mohli dobrovoľne zúčastniť študenti, ktorí sú ubytovaní v internátnych priestoroch Prešovskej univerzity. Myšlienka jarného upratovania vznikla pred v roku 2011, ktoré každoročne organizuje Študentská Internátna Rada (ŠIR) pod záštitou riaditeľa internátu. Dôvod, prečo sa študenti prihlásili upratovať znečistené okolie internátov bol prostý: každý zúčastnený študent bol odmenený pätnástimi bodmi, ktoré mu majú dopomôcť k získaniu ubytovania na internáte v budúcom akademickom roku 2014/2015.