21. 10. 2013

Tublatanka 30 rockov

Legendárna slovenská rocková kapela Tublatanka rozbehla turné po Slovenskej a Českej republike k tridsiatemu výročiu vzniku a existencie skupiny. Prierez najlepších hitov z celej tvorby odohraných v najlepšej zvukovej kvalite a fascinujúcej svetelnej šou sme mohli zažiť 13. októbra 2013 o 19-tej hodine v Prešovskom PKO.


Kapela famózne odštartovala koncert s piesňou Démon pomsty, ktorou správne naladila dav svojich fanúšikov. Samozrejme nesmeli chýbať ani hity ako Matka, Dnes, Loď do neznáma, Pieseň pre Doda a mnoho ďalších známych hitov osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. Perličkou skupiny Tublatanka na koncerte v Prešove bolo aj vystúpenie so sláčikovým kvartetom Adventure strings. Husle oživili hit Pravda víťazí a pošteklili naše rockové srdcia ich anjelskou melódiou.



Maťo Ďurinda (spev, gitara), Peter Schlosser (bicie) a Juraj Topor (basa) na pódiu zažiarili ako za starých dobrých čias, keď bola Tublatanka v najväčšom rockovom rozkvete. Rozosmiate tváre a spotené čelá nie len skupiny, ale aj fanúšikov, dotvárali úžasnú atmosféru, ktorú okorenil Maťo Ďurinda ohňostrojom priamo z gitary, na ktorej hral. Bolo to nečakané, prekvapivé a vzrušujúce.



Veľkolepá, vyše dvojhodinová šou tejto legendárnej kapely minulého storočia, sa postarala o nezabudnuteľný zážitok aj v našom meste PRESHOW! Po poslednej skladbe sa Tublatanka odobrala do zákulisia. No ako správni fanúšikovia sme nezaháľali a svojim búrlivým potleskom a piskotom sme ju opäť vytiahli na pódium, kde odznelo ešte pár pesničiek s poriadnym rockovým štýlom.


Tublatanka oprášila staré dobré hity a spolu s ňou sme oživili tajomnú večernú atmosféru rockového Prešova.

Pre © Televíziu Mediálka pripravila Veronika Bozdošová. Za fotografie ďakujeme Nike Urbanovej :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pomôžte nám rozšíriť hodnotu príspevku a slobodne vyjadrite svoj názor v diskusii :-)