22. 10. 2013

Netradičné otvorenie akademického roka v prešovskom UPC

Hoci sú školské povinnosti v plnom prúde a oficiálne otvorenie akademického roka je za nami, začiatok októbra spestrila udalosť Univerzitného pastoračného centra Dr. Štefana Héseka v Prešove – Veni Sancte. UPC začalo túto slávnosť sv. omšou, ktorú celebroval košický arcibiskup mons. Bernard Bober.



Počas homílie sa zameral predovšetkým na vlastnosť pokory, ktorá je pre študentov dôležitá, ako v osobnom živote, aj v živote študentskom, napríklad pri objavovaní a nadobúdaní nových poznatkov a vedomostí.



Slávenia liturgie sa taktiež zúčastnili miestni farskí kňazi, duchovní z centier pre mladých (Arcidiécezne centrum pre mladých v Prešove, Domček vo Vysokej nad Uhom) a taktiež zástupcovia vedenia z Prešovskej univerzity v Prešove a Vysokej školy medzinárodného podnikania ISM Slovakia.

Aké miesto by malo mať UPC v živote študenta? Na túto otázku nám odpovedal otec arcibiskup, ktorý všetkých prostredníctvom našej kamery požehnal.



Po sv. omši program pokračoval v priestoroch Čaviarne recepciou. Pre študentov a hostí tejto udalosti bolo pripravené pohostenie. Pastoračné centrum takisto prekvapilo novinkou – na stenách Čaviarne pribudla od jesene zbierka puzzle, ktoré poskladali samotní študenti. „Vychutnávaj s nami všetky farby života“ je sloganom UPC a tieto puzzle sú toho odrazom. Počas akademického roka sem prichádzajú študenti z rôznych kútov Slovenska, ktorí sa tu stretávajú na kultúrnych, spoločenských, duchovných či športových podujatiach.

V najbližších dňoch Univerzitné pastoračné centrum plánuje napr. Rockovú svätú omšu, duchovnú obnovu na tému „Podaj ruku“ s MUDr. Annou Kvokačkovou alebo v novembri už 11. ples UPC.

Pre © Televíziu Mediálka pripravila Alžbeta Vargová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pomôžte nám rozšíriť hodnotu príspevku a slobodne vyjadrite svoj názor v diskusii :-)